Studie- och yrkesvägledare, SYV

Astrid von Malmborg

E-post: astrid.von.malmborg@vasbyyrkesgymnasium.se

Missa inte studiebidraget!

Studiebidraget är kopplat till närvaron. Vid upprepad frånvaro utan giltigt skäl kan det dras in. Om du är sen eller inte närvarande skickas ett sms om detta till din vårdnadshavare. Mer info om studiebidraget hittar du på www.csn.se.

Frågor och svar

Kommer jag att trivas på Väsby Yrkesgymnasium?

Det vet man ju aldrig helt säkert, men de flesta av våra elever trivs bra. Eftersom skolan är liten så lär man sig ganska fort namnet på sina skolkamrater. Vi har en god gemenskap här, och våra lärare kan namnet på alla elever – inte bara sina egna. Även rektorn har en nära relation till alla våra elever.

Var ligger skolan?
Skolan finns vid Upplands Väsby pendeltågsstation.

Har ni egna verkstäder på skolan?
Ja det har vi, för både Bygg, El och VVS.

Jag bor inte i Upplands Väsby , är det krångligt att åka till er skola?
Upplands Väsby har pendeltågsstation, det tar tex 30 min från T-centralen. Våra elever bor främst i Norrort, men det finns de som bor söder om Slussen också men ändå åker hit.

Var äter eleverna lunch?
Alla eleverna får Matkort från årskurs 1 andra terminen. Första terminen årskurs 1 äter eleverna på Mässingen. Elevkortet är kopplat till flera restauranger i närområdet.

Kan man bli behörigt till högskolestudier om man går hos er?

Javisst, de elever som så vill kan välja till kurserna Svenska 2 och Engelska 6, så att de blir behöriga till högskolestudier. Det vanligaste är ändå att man siktar på att jobba direkt efter studenten.