Välkommen till Väsby Yrkesgymnasium!

I Våras vann vi Yrkes-SM i betongyrket i Uppsala.

Våra elever, Eric Larsson o Oskar Eriksson håller på för fullt att träna inför VM - Worldskills- som hålls i Ryssland nu i augusti. Vi har lånat material för träning inför VM, från Österrike som transporterades upp till skolan i mars. Tävlingarna börjar 22/8 och avslutnings ceremonin den 27/8. Eleverna, vår bygglärare tillika expertråd och huvuddomare Vahik Bedrosian sam rektor Eva S Widgren åker till tävlingen. Håll tummarna!

Vi blev branschrekommenderad skola våren 2019.

BYN erbjuder gymnasieskolor med bygg- och anläggningsprogrammets inriktningar Anläggningsfordon, Husbyggnad samt Mark- och anläggning en kvalitetsmärkning. Skolor som uppfyller kriterierna bedöms ha förutsättningar att ge grundläggande yrkesutbildning som uppfyller byggbranschens krav, och blir branschrekommenderade.

Syftet med Branschrekommenderad skola är att tydliggöra branschens prioriterade förväntningar
på skolor som utbildar för BYNs yrken och bidra till utveckling av utbildningen så att alla elever kan få utbildning med bra kvalitet.


2019-09-26

Öppet Hus

27 nov 2019 16:00-18:00

29 jan 2020 16:00-18:00

Varmt välkomna!


2018-06-19

Välkommen till höstterminen 2019

Du som börjar åk 1 börjar torsdag 15 augusti kl.10.00

Ni som går åk 2 och 3 börjar måndag 19 augusti kl.10.00


2018-04-27

SM-guld till Väsbyeleverna

Under vecka har tävlingarna för Yrkes-SM pågått för fullt. Väsby Yrkesgymnasium hade två tävlande elever som slutade som segrare och vann SM-guld.

Väsby Yrkesgymnasiums lag bestod av Erik Larsson och Oscar Eriksson, deras lärare Vahik Bedrosian och rektor Eva Widgren var på plats och stöttade laget.

Deras tävlingsmodell var en stor formbyggnad av Uppsala domkyrkan, sedan armerade man den enligt ritningar och arbetsbeskrivningar.

59 yrken med över 300 deltagare från hela landet var med i tävlingen.

Erik och Oscar är nu svenska mästare i betongyrket, vilket betyder att de tillhör yrkeslandslaget. De kommer att representera Sverige i kommande internationella yrkestävlingar, så som VM 2019 i Ryssland och EM 2020 i Österrike.

Vi är mycket stolta över att dessa två elever representerade Upplands Väsby.

Läs mer på constructionskillssweden.se och worldskills.se.


2018-04-26

Väsbyeleverna kan ta SM-titel i betongarbete

På onsdag börjar tävlingarna i Yrkes-SM. Väsby yrkesgymnasium har två elever på plats som ska slåss för titeln som bästa lag i betongarbete.

I veckan åker Erik Larsson och Oscar Eriksson till Uppsala för att tävla i Yrkes-SM. Tillsammans utgör de Väsby Yrkesgymnasiums lag och deras lärare Vahik Bedrosian tror att de har goda chanser till att ta hem vinnartiteln i grenen betong.

– Jag har sett flera tävlingar tidigare och jag tror att de har stora chanser att vinna. De här killarna är väldigt noggranna när de jobbar och presterar på en hög nivå. Att de är kompisar är också en fördel eftersom de känner varandra bra, säger Vahik.

Vad är deras styrkor som lag?

– De är väldigt duktiga i sina ämnen – ambitiösa elever som siktar högt.

Deras tävlingsbidrag är en stor betongmodell av Uppsala domkyrka. Tävlingarna pågår mellan onsdagen 25 april och fredagen 27 april. Över 300 deltagare från hela landet kommer att tävla.


2015-11-12

Elevvårdsteamet

Nu är det klart med elevhälsovården och vi kommer att bygga upp ett elevvårdsteam som ska hjälpa elever att uppnå kursmål och fullfölja sina studieåtaganden. Varje vecka kommer vi på skolan att ha tillgång till skolsköterska, kurator och specialpedagog. Vi kommer även under terminen att ha tillgång till en studie och yrkesvägledare, som kommer till skolan 1 gång per termin, samt skolläkare. Det kommer att bli samma personer som arbetar kontinuerligt med vår skola och dessa kommer att få möjlighet att lära känna våra elever. Elevvårdsteamet kommer också att arbeta med rektor och personal i förebyggande syfte och för att säkerställa att de elever som behöver stöd också ska får det stödet.