2018-04-26

Väsbyeleverna kan ta SM-titel i betongarbete

På onsdag börjar tävlingarna i Yrkes-SM. Väsby yrkesgymnasium har två elever på plats som ska slåss för titeln som bästa lag i betongarbete.

I veckan åker Erik Larsson och Oscar Eriksson till Uppsala för att tävla i Yrkes-SM. Tillsammans utgör de Väsby Yrkesgymnasiums lag och deras lärare Vahik Bedrosian tror att de har goda chanser till att ta hem vinnartiteln i grenen betong.

– Jag har sett flera tävlingar tidigare och jag tror att de har stora chanser att vinna. De här killarna är väldigt noggranna när de jobbar och presterar på en hög nivå. Att de är kompisar är också en fördel eftersom de känner varandra bra, säger Vahik.

Vad är deras styrkor som lag?

– De är väldigt duktiga i sina ämnen – ambitiösa elever som siktar högt.

Deras tävlingsbidrag är en stor betongmodell av Uppsala domkyrka. Tävlingarna pågår mellan onsdagen 25 april och fredagen 27 april. Över 300 deltagare från hela landet kommer att tävla.