Nyfiken på oss?

Väsby Yrkesgymnasium är en friskola med utbildning för dig som är intresserad av ett yrke inom branscherna VVS, Energi samt Bygg och anläggning. Det är branscher där det i dag finns goda möjligheter till jobb inom flera områden.

Utbildningen följer skolverkets riktlinjer för det treåriga nationella VVS- och fastighetsprogrammet, El och Energiprogrammet samt Bygg och anläggningsprogrammet. Hos oss kan du läsa de flesta inriktningar som ingår i programmet. Lärlingsutbildning är också ett alternativ och vill du veta mer om det så kontaktar du skolan direkt så berättar vi mer.

Arbetsmiljön på Väsby Yrkesgymnasium präglas av den mindre skolans närhet. Gemenskapen både mellan eleverna själva och mellan elever och lärare är väldigt god. Våra yrkes- och teoretiska lärare har gedigna kunskaper och erfarenheter från sina respektive områden. Utbildningen har också en verklighetsnära anknytning genom skolans kontakter i branschen. Som elev hos oss blir du väl förberedd för ditt framtida yrkesliv, oavsett om du börjar arbeta direkt efter studenten eller om du väljer att studera vidare på universitet eller högskola.