Ett yrkesprogram med gemensamt basår

VVS & Fastighetsprogrammet, El och Energiprogrammet samt Bygg och Anläggningsprogrammet är yrkesprogram. En examen från något av dessa program ska ge en stor bredd av kunskaper som behövs för att arbeta som till exempel VVS-montör, Installationselektriker eller Eltekniker inom industri. Du kan även få arbete som Byggnadsarbetare, Fastighetstekniker eller inom Beläggningsindustrin. Den som tar ansvar för studierna och sköter sin skolgång har mycket stora möjligheter att få arbete efter utbildningen.

Minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande, APL, ingår i alla yrkesprogram. Om inriktningen har lärlingsprofil så är cirka hälften av utbildningen förlagd till ett eller flera företag.

Första läsårets kursprogram är gemensamt för alla våra studenter. Inför årskurs 2 förnyar man sitt val av inriktning inom programmen, det finns då även möjlighet att ändra programinriktning för den som vill det.

Översikt Programstruktur

Gymnasiegemensamma kurser som alla läser 600p
Individuella val av kurser, t.ex. högskoleförberedande paketet 200p
Programgemensamma kurser i karaktärsämnen 400p
Programinriktningens kurser 1200p
Gymnasiearbetet 100p
Totalt 2500p

Gymnasiegemensamma kurser

Engelska 5 100p
Historia 1a1 50p
Idrott och hälsa 1 100p
Matematik 1a 100p
Naturkunskap 1a1 50p
Religionskunskap 1a1 50p
Samhällskunskap 1a1 50p
Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1 100p
Totalt 600p

Ämnena ovan är gemensamma för alla gymnasieutbildningar. Utöver dessa kan eleverna styra inriktningen på studierna genom:

Individuellt val* 200p

*Här kan man bland annat välja Svenska 2, Svenska 3 och Engelska 6, som ger högskolebehörighet, 300 poäng. På vissa av inriktningarna ingår entreprenörskap i urvalet. Andra ämnen som ingår i det individuella valet ä bl.a. idrott, design 1, service och bemötande.

Programgemensamma kurser i karaktärsämnen VVS

Praktisk ellära 100p